Logopedske pravljice
Projekt

Logopedske pravljice

Naročnik

A1 Slovenija

Kar 35 % otrok v Sloveniji pri odraščanju potrebuje pomoč logopeda. Čakalne vrste so daljše kot kadarkoli prej, zaradi česar lahko začasna motnja govora napreduje v dolgotrajnejšo obliko. Zato je A1 Slovenija ustvaril oglaševalski projekt Logopedske pravljice – posebno serijo pravljic z vajami za razvoj otroškega govora.

12 pravljic za 12 težje izgovorljivih glasov

V sodelovanju s priznano slovensko avtorico Nino Mav Hrovat in logopedinjo Moniko Rataj je nastalo 12 pravljic z vajami za 12 težje izgovorljivih glasov. Pravljični junaki otroke spodbujajo k ponavljanju in izvajanju logopedskih vaj, poleg zvočnih pravljic pa na spletni strani Lahkonočnic otroke in njihove starše čakajo tudi dodatne vaje v obliki animacij ter dodatnih besed.

Pomagale so kar 94 % poslušalcem

Logopedske pravljice so dosegle več kot 240.000 poslušanj, animacije pa so dosegle prek 140.000 ogledov. Pravljice so dobile oceno 4 od 5 s strani kar 94 % poslušalcev, ko smo jih vprašali, ali so bile za njih uporabne. Pravljice so dobro sprejeli tudi vzgojitelji v vrtcih in logopedi, saj menijo, da lahko z njimi učinkovito motivirajo otroke k ponavljanju.


SHIFT: Luka B., Matija P., Kaja E., Špela V., Klemen K., Amadea Š., Andraž G., Taja M., Tina K., Asja M.
Naročnik: Tanja K., Anja B., Katja V.
Partnerji: Studio Multipraktik, Drom, Moraus, Taktik, Monika R.

Več projektov